MÄNTYMÄEN LUOMUTILA
Ota yhteyttä
  • Kananmunat
  • Luomu+
  • HIILIJALANJALKI
  • HYÖNTEISET
  • Yhteystiedot
  • Reseptit
    • Mumman pannukakku
    • Rapeat ohukaiset
    • Mutakakku
    • Paahteinen granola
    • Lemon Curd -tahna
    • Raparperi Curd -tahna
    • Miehekäs aamiaismunakas
    • Parempi aamiaismuna
    • Munasalaatti
    • Pikamajoneesi
    • Paahdettu tomaattikeitto
    • Sipulinen kanapata
    • Risotto kurpitsalla
    • Herkullinen paella
    • Ravitseva lihapata
    • Liemeen keitetty riisi
  • Luomutila
    • Mäntymäen tilan historia

Risotto kurpitsalla

1 keskikokoinen kurpitsa (myski tms.)
kurpitsansiemeniä
9-10 dl Mäntymäen luomukanalientä
2  salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
4 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
50 g voita
1 1/2dl parmesaania raastettuna
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia


Tallenna resepti (PDF)
Halkaise kurpitsa isolla ja terävällä veitsellä, poista siemenet ja rihmat. Leikkaa kuoret pois ja kuutioi tai raasta kurpitsa. Keitäutiot pienessä määrässä kanalientä,  kunnes ne pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella.

Paahda kurpitsansiemenet kevyesti kuivalla pannulla.
Kuumenna kanaliemi pienessä kattilassa.
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi.

Kuullota sipulit voissa isossa kattilassa . Lisää riisi, anna kuullottua. Kaada valkoviini kattilaan. Sekoittele, kunnes viini on imeytynyt. Lisää kuumaa kanalientä risottoon vähän kerrallaan, anna imeytyä ennen kuin lisäät lientä. Valmis risotto on kosteaa.

Sekoita soseutettu kurpitsa risottoon. Sekoita joukkoon raastettu parmesaani ja voi. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.

Ripottele annosten päälle parmesaaniraastetta, paahdettuja kurpitsansiemeniä ja tuoretta timjamia.

Picture

Osoite

Puhelin

Mäntymäentie 52, 05470 Hyvinkää
050-345 0703

Sähköposti

Tietosuojaseloste

[email protected]