MÄNTYMÄEN LUOMUTILA
Ota yhteyttä
  • Kananmunat
  • Kanaliemi
  • Luomu+
  • Reseptit
    • Mutakakku
    • Rapeat ohukaiset
    • Paahteinen granola
    • Lemon Curd -tahna
    • Raparperi Curd -tahna
    • Miehekäs aamiaismunakas
    • Parempi aamiaismuna
    • Munasalaatti
    • Pikamajoneesi
    • Paahdettu tomaattikeitto
    • Sipulinen kanapata
    • Risotto kurpitsalla
    • Herkullinen paella
    • Ravitseva lihapata
    • Liemeen keitetty riisi
  • Luomutila
    • Mäntymäen tilan historia
  • Yhteystiedot
  • HIILIJALANJALKI

Ravitseva lihapata

400 g naudanlihaa
1 porkkana
3 sipulia
1 valkosipuli
1 tlk tomaattimurskaa
½ - 1 l kanalientä
ripaus suolaa ja mustapippuria
timjamia tai rosmariinia



  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Pilko ja ruskista lihapalat öljyssä tai voissa. Nosta ne pataan.
  3. Kuori ja pilko porkkana ja sipuli. Kuori valkosipulin kynnet.
    Laita kaikki pataan.
  4. Lisää myös tomaattimurska ja tuoreet tai kuivatut yrtit.
  5. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
  6. Lisää kanalientä sen verran, että lihat peittyvät. Laita kansi päälle.
  7. Anna hautua 2-3 tuntia tai pitempään 200 asteessa.
    Lisää kanalientä tarvittaessa.
  8. Lisäkkeeksi sopivat perunamuusi, kukkakaaliriisi tai tuore maalaisleipä.

Osoite

Puhelin

Mäntymäentie 52, 05470 Hyvinkää
050-345 0703

Sähköposti

Tietosuojaseloste

posti@mantymaen.fi