MÄNTYMÄEN LUOMUTILA
Ota yhteyttä
  • Kananmunat
  • Luomu+
  • HIILIJALANJALKI
  • HYÖNTEISET
  • Yhteystiedot
  • Reseptit
    • Mumman pannukakku
    • Rapeat ohukaiset
    • Mutakakku
    • Paahteinen granola
    • Lemon Curd -tahna
    • Raparperi Curd -tahna
    • Miehekäs aamiaismunakas
    • Parempi aamiaismuna
    • Munasalaatti
    • Pikamajoneesi
    • Paahdettu tomaattikeitto
    • Sipulinen kanapata
    • Risotto kurpitsalla
    • Herkullinen paella
    • Ravitseva lihapata
    • Liemeen keitetty riisi
  • Luomutila
    • Mäntymäen tilan historia

Pikamajoneesi

Picture
Kuva kirjasta MUNA

1 muna
2 dl neutraalin makuista kasviöljyä
1 tl suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa




Kannattaa valmistaa itse
- hyvin helppoa!

Ohjeesta tulee noin 3 dl valmista majoneesia
Tarvitset sauvasekoittimen ja korkean astian


Riko korkean astian pohjalle yksi muna. Valuta päälle öljy.

Aseta sauvasekoitin astian pohjaan niin, että keltuainen jää sauvasekoittimen terän alle. Käynnistä sauvasekoitin ja pidä se käynnissä astian pohjassa, kunnes öljy on sekoittunut munaan. Jos öljy ei meinaa sekoittua, nosta sauvasekoitinta vähitellen ylöspäin astiassa niin, että kaikki öljy valuu alas ja sekoittuu majoneesin joukkoon.

Valmis majoneesi säilyy jääkaapissa 3-4 päivää.  Sulje astia kannella.

Ohje kirjasta MUNA Herkulliset ohjeet kananmunasta /
Sanna Mansikkamäki, Pia Inberg / ReadMe

Osoite

Puhelin

Mäntymäentie 52, 05470 Hyvinkää
050-345 0703

Sähköposti

Tietosuojaseloste

[email protected]