MÄNTYMÄEN LUOMUTILA
Ota yhteyttä
  • Kananmunat
  • Kanaliemi
  • Luomu+
  • Reseptit
    • Mutakakku
    • Rapeat ohukaiset
    • Paahteinen granola
    • Lemon Curd -tahna
    • Raparperi Curd -tahna
    • Miehekäs aamiaismunakas
    • Parempi aamiaismuna
    • Munasalaatti
    • Pikamajoneesi
    • Paahdettu tomaattikeitto
    • Sipulinen kanapata
    • Risotto kurpitsalla
    • Herkullinen paella
    • Ravitseva lihapata
    • Liemeen keitetty riisi
  • Luomutila
    • Mäntymäen tilan historia
  • Yhteystiedot
  • HIILIJALANJALKI

Paahteinen granola

4-5 dl kaurahiutaleita
1 dl pähkinöitä ja manteleita
(pekaani, cashew, saksanpähkinä)
½ dl siemeniä
1 dl rusinoita
½ dl karpaloita, kuivattuja
1 tl kanelia
ripaus suolaa
3 luomumunan valkuaista, vaahdotettuna
(hunajaa)

Picture
Laita uuni lämpenemään 150 C asteeseen.

Pilko pähkinät ja mantelit karkeaksi rouheeksi.
Vaahdota valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat ainekset ja mausteet keskenään, lisää sitten valkuaisvaahto. Sekoita hyvin.

Levitä massa tasaisesti ja mahdollisimman ohuesti leivinpaperin
päälle uunipellille.

Paahda granolaa uunissa 40-50 minuuttia. Valmis granola tuoksuu hyvältä ja näyttää kevyesti paahtuneelta.

Ota pelti pois uunista ja anna granolan jäähtyä kunnolla. Säilytä sitä ilmatiiviissä astiassa.

Tarjoile granola luonnonjogurtin ja marjojen tai hedelmien kanssa.


Paahteinen ja rapea herkku, sokeriton!

Tallenna resepti (PDF)

Osoite

Puhelin

Mäntymäentie 52, 05470 Hyvinkää
050-345 0703

Sähköposti

Tietosuojaseloste

posti@mantymaen.fi