MÄNTYMÄEN LUOMUTILA
Ota yhteyttä
  • Kananmunat
  • Luomu+
  • HIILIJALANJALKI
  • HYÖNTEISET
  • Yhteystiedot
  • Reseptit
    • Mumman pannukakku
    • Rapeat ohukaiset
    • Mutakakku
    • Paahteinen granola
    • Lemon Curd -tahna
    • Raparperi Curd -tahna
    • Miehekäs aamiaismunakas
    • Parempi aamiaismuna
    • Munasalaatti
    • Pikamajoneesi
    • Paahdettu tomaattikeitto
    • Sipulinen kanapata
    • Risotto kurpitsalla
    • Herkullinen paella
    • Ravitseva lihapata
    • Liemeen keitetty riisi
  • Luomutila
    • Mäntymäen tilan historia

Raparperi Curd -tahna

Picture
6  dl raparperia pieninä paloina
1 dl sokeria
2 rkl vettä
3 luomukananmunan keltuaista
4 rkl voita paloina
1 lasipurkki


Sopii rapean paahtoleivän päälle,
jälkiruokiin sekä
vaniljajäätelön tai jogurtin kanssa.

Laita raparperin palat, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä
aivan pehmeäksi seokseksi. Soseuta sauvasekoittimella
tasaiseksi. Anna jäähtyä hieman.

Kuumenna isossa kattilassa vettä kiehumispisteeseen,
ja vähennä lämpöä hieman.

Erota huoneenlämpöiset keltuaiset ja valkuaiset, ja laita
keltuaiset pyöreäpohjaiseen metallikulhoon. Lisää jäähtynyt
raparperiseos.

Nosta kulho kattilan päälle, jolloin metallikulho lämpenee
vesihauteessa. Vatkaa seosta kierrevatkaimella koko ajan,
kunnes seos paksuuntuu. Tämä kestää noin 5-10 minuuttia.
Ole varovainen kuuman veden kanssa.

Nosta kulho vesihauteesta ja lisää voipalat. Sekoita, kunnes
voi on sulanut seokseen. Purkita puhtaaseen lasipurkkiin.
Säilytä jääkaapissa.

Osoite

Puhelin

Mäntymäentie 52, 05470 Hyvinkää
050-345 0703

Sähköposti

Tietosuojaseloste

[email protected]