Raparperi Curd -tahna
6 dl raparperia pieninä paloina
1 dl sokeria 2 rkl vettä 3 luomukananmunan keltuaista 4 rkl voita paloina 1 lasipurkki Sopii rapean paahtoleivän päälle, jälkiruokiin sekä vaniljajäätelön tai jogurtin kanssa. |
Laita raparperin palat, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä
aivan pehmeäksi seokseksi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna jäähtyä hieman. Kuumenna isossa kattilassa vettä kiehumispisteeseen, ja vähennä lämpöä hieman. Erota huoneenlämpöiset keltuaiset ja valkuaiset, ja laita keltuaiset pyöreäpohjaiseen metallikulhoon. Lisää jäähtynyt raparperiseos. Nosta kulho kattilan päälle, jolloin metallikulho lämpenee vesihauteessa. Vatkaa seosta kierrevatkaimella koko ajan, kunnes seos paksuuntuu. Tämä kestää noin 5-10 minuuttia. Ole varovainen kuuman veden kanssa. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää voipalat. Sekoita, kunnes voi on sulanut seokseen. Purkita puhtaaseen lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa. |