MÄNTYMÄEN LUOMUTILA
Ota yhteyttä
  • Kananmunat
  • Kanaliemi
  • Luomu+
  • Reseptit
    • Mutakakku
    • Rapeat ohukaiset
    • Paahteinen granola
    • Lemon Curd -tahna
    • Raparperi Curd -tahna
    • Miehekäs aamiaismunakas
    • Parempi aamiaismuna
    • Munasalaatti
    • Pikamajoneesi
    • Paahdettu tomaattikeitto
    • Sipulinen kanapata
    • Risotto kurpitsalla
    • Herkullinen paella
    • Ravitseva lihapata
    • Liemeen keitetty riisi
  • Luomutila
    • Mäntymäen tilan historia
  • Yhteystiedot
  • HIILIJALANJALKI

Paahdettu tomaattikeitto

tietoa kanaliemestä
4 annosta

8-12 kypsää tomaattia, puolitettuna
1 keltasipuli, puolitettuna
3 valkosipulinkynttä, kevyesti murskattuna
oliiviöljyä
suolaa
5 dl Mäntymäen luomukanalientä
2 rkl voita

Tarjoiluun
levittyvää vuohenjuustoa
tuoretta oreganoa
mustapippuria
Tallenna resepti (PDF)
Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Laita tomaatit, sipuli ja valkosipulinkynnet uunivuokaan, voitele ne oliiviöljyllä ja mausta suolalla. Paahda vihanneksia uunissa noin 45 min tai kunnes ne ovat saaneet väriä ja ovat täysin pehmeitä.

Siirrä vihannekset ja vuokaan kerääntynyt neste tehosekoittimen
kannuun ja lisää kanaliemi. Soseuta keitto täysin sileäksi.

Siirrä keitto kattilaan ja lämmitä se kuumaksi. Lisää sitten voi ja sekoita huolellisesti.

Laita lusikallinen vuohenjuustoa keittolautasen pohjalle ja kaada
tomaattikeitto sen ympärille. Viimeistele annokset tuoreella oreganolla ja mustapippurilla.

Osoite

Puhelin

Mäntymäentie 52, 05470 Hyvinkää
050-345 0703

Sähköposti

Tietosuojaseloste

posti@mantymaen.fi