MÄNTYMÄEN LUOMUTILA
Ota yhteyttä
  • Kananmunat
  • Kanaliemi
  • Luomu+
  • Reseptit
    • Mutakakku
    • Rapeat ohukaiset
    • Paahteinen granola
    • Lemon Curd -tahna
    • Raparperi Curd -tahna
    • Miehekäs aamiaismunakas
    • Parempi aamiaismuna
    • Munasalaatti
    • Pikamajoneesi
    • Paahdettu tomaattikeitto
    • Sipulinen kanapata
    • Risotto kurpitsalla
    • Herkullinen paella
    • Ravitseva lihapata
    • Liemeen keitetty riisi
  • Luomutila
    • Mäntymäen tilan historia
  • Yhteystiedot
  • HIILIJALANJALKI

Lemon Curd -tahna

Picture
2  luomusitruunan kuorta raastettuna
1 dl tuorepuristettua sitruunamehua
4 keltuaista
1 dl sokeria
50 g voita paloina

Tarvitset myös yhden puhtaan lasipurkin.


Sopii erinomaisesti kääretortun tai täytekakun täytteeksi tai rapean paahtoleivän päälle.
Kuumenna isossa kattilassa vettä kiehumispisteeseen,
ja vähennä lämpöä hieman.

Erota huoneenlämpöiset keltuaiset ja valkuaiset. Valkuaiset voit hyödyntää myöhemmin marenkiin tai munakkaaseen.

Laita keltuaiset, sitruunankuoriraaste, sitruunamehu ja sokeri metallikulhoon.

Nosta kulho kattilan päälle, jolloin metallikulho lämpenee
vesihauteessa. Sekoita seosta kierrevatkaimella koko ajan,
kunnes seos paksuuntuu. Tämä kestää noin 5-10 minuuttia. Ole varovainen kuuman veden kanssa.

Nosta kulho vesihauteesta ja lisää voipalat. Sekoita, kunnes
voi on sulanut seokseen. Purkita puhtaaseen lasipurkkiin.
Säilytä jääkaapissa.

Alkuperäinen ohje: MUNA - Herkulliset ohjeet kananmunasta | Sanna Mansikkamäki & Pia Inberg, Readme 2017

Osoite

Puhelin

Mäntymäentie 52, 05470 Hyvinkää
050-345 0703

Sähköposti

Tietosuojaseloste

posti@mantymaen.fi