Lemon Curd -tahna
2 luomusitruunan kuorta raastettuna
1 dl tuorepuristettua sitruunamehua 4 keltuaista 1 dl sokeria 50 g voita paloina Tarvitset myös yhden puhtaan lasipurkin. Sopii erinomaisesti kääretortun tai täytekakun täytteeksi tai rapean paahtoleivän päälle. |
Kuumenna isossa kattilassa vettä kiehumispisteeseen,
ja vähennä lämpöä hieman. Erota huoneenlämpöiset keltuaiset ja valkuaiset. Valkuaiset voit hyödyntää myöhemmin marenkiin tai munakkaaseen. Laita keltuaiset, sitruunankuoriraaste, sitruunamehu ja sokeri metallikulhoon. Nosta kulho kattilan päälle, jolloin metallikulho lämpenee vesihauteessa. Sekoita seosta kierrevatkaimella koko ajan, kunnes seos paksuuntuu. Tämä kestää noin 5-10 minuuttia. Ole varovainen kuuman veden kanssa. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää voipalat. Sekoita, kunnes voi on sulanut seokseen. Purkita puhtaaseen lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa. Alkuperäinen ohje: MUNA - Herkulliset ohjeet kananmunasta | Sanna Mansikkamäki & Pia Inberg, Readme 2017 |