MÄNTYMÄEN LUOMUTILA
Ota yhteyttä
  • Kananmunat
  • Luomu+
  • HIILIJALANJALKI
  • HYÖNTEISET
  • Yhteystiedot
  • Reseptit
    • Mumman pannukakku
    • Rapeat ohukaiset
    • Mutakakku
    • Paahteinen granola
    • Lemon Curd -tahna
    • Raparperi Curd -tahna
    • Miehekäs aamiaismunakas
    • Parempi aamiaismuna
    • Munasalaatti
    • Pikamajoneesi
    • Paahdettu tomaattikeitto
    • Sipulinen kanapata
    • Risotto kurpitsalla
    • Herkullinen paella
    • Ravitseva lihapata
    • Liemeen keitetty riisi
  • Luomutila
    • Mäntymäen tilan historia

Mäntymäen tilan historia

Mäntymäen luomutila sijaitsee Palopuron kylällä Hyvinkäällä keskellä kaunista suomalaista maaseutua. Tila on ollut Latostenmaan suvussa jo vuodesta 1879, ja tilasta kantaa vastuuta nyt jo viides sukupolvi.

Tilan historia ulottuu kuitenkin kauemmaksi ajassa. Tilan juuret ovat vuodessa 1749, jolloin Isonjaon seurauksena silloisen Nukarin ratsutilan maista erotettiin kuusi uudistilaa, joista yksi oli Tallbacka, ja joka myöhemmin siis sai suomenkielisen nimen Mäntymäki. Nämä uudistilat olivat valtiolle kuuluvia kruununtiloja, joka siihen aikaan tarkoitti, että tilaa viljelevä sai siihen vain käyttöoikeuden.

Mäntymäen tilan osti nykyisen suvun omistukseen Eric Aleksander Eriksson, jolta tila periytyi hänen tyttärelleen Maria Aleksandralle ja hänen velipuolelleen Aleksanderille. Velipuolen kuoltua nuorena tila jäi yksin 24-vuotiaan Marian nimiin. Maria oli nykyisen isännän, Eero Latostenmaan, isoäiti. Marian poika Martti raivasi tilan maille lisää peltoa apunaan vankat suomenhevoset, ja tilalla harjoitettiin ajan tavan mukaan monipuolisesti peltoviljelyä sekä karja- ja metsätaloutta.

Nykyisin Mäntymäen luomutilalla kasvatetaan luomukanoja ja tuotetaan luomukananmunia. Kanojen rehuvilja tulee tilan omilta luomupelloilta, ja tilalla panostetaan kanojen hyvinvointiin ja laatuun kaikessa toiminnassa ympäristö huomioon ottaen.
Mäntymäen asuinrakennus

Osoite

Puhelin

Mäntymäentie 52, 05470 Hyvinkää
050-345 0703

Sähköposti

Tietosuojaseloste

[email protected]