MÄNTYMÄEN LUOMUTILA
Ota yhteyttä
  • Kananmunat
  • Luomu+
  • HIILIJALANJALKI
  • HYÖNTEISET
  • Yhteystiedot
  • Reseptit
    • Mumman pannukakku
    • Rapeat ohukaiset
    • Mutakakku
    • Paahteinen granola
    • Lemon Curd -tahna
    • Raparperi Curd -tahna
    • Miehekäs aamiaismunakas
    • Parempi aamiaismuna
    • Munasalaatti
    • Pikamajoneesi
    • Paahdettu tomaattikeitto
    • Sipulinen kanapata
    • Risotto kurpitsalla
    • Herkullinen paella
    • Ravitseva lihapata
    • Liemeen keitetty riisi
  • Luomutila
    • Mäntymäen tilan historia

Mumman pannukakku

1 litra täysmaitoa
4 kananmunaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1-2 tl kardemummaa
4 dl vehnäjauhoa
50 g voita sulatettuna

Pellille
runsaasti voita voiteluun

Tarjolle
hilloa
kermavaahtoa
Älä pelästy pullistelevaa pannaria uunissa. Se todella kohoaa sellaisiin sfääreihin, että et ole sellaista ennen nähnyt - ja ilman leivinjauhetta, luomumunilla tietenkin!

Kuumenna uuni 190 asteeseen.

Vatkaa maito ja kananmunat hyvin keskenään. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne maitoon. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi sulatettu jäähtynyt voi taikinan joukkoon.

Valitse pelti, jossa on vähän korkeammat reunat. Älä käytä leivinpaperia pellillä.
Pese pelti hyvin ja kuivaa se. Voitele pohja ja reunat runsaalla voilla.

Vatkaa taikinaa hetki ennen pellille kaatamista. Kaada pellille ja nosta kuumaan uuniin.
Paista 35-45 minuuttia tai kunnes pannukakku on saanut upean rusketuksen.

Jäähdytä vähän ja tarjoile lämpimänä hillon ja kermavaahdon kanssa.


Ohje kirjasta MUNA Herkulliset ohjeet kananmunasta / Sanna Mansikkamäki, Pia Inberg / ReadMe

Osoite

Puhelin

Mäntymäentie 52, 05470 Hyvinkää
050-345 0703

Sähköposti

Tietosuojaseloste

[email protected]