Herkullinen paella
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 2 chorizo-raakamakkaraa 400 g kananrintafileitä tai -suikaleita 1 pussi (180g) katkarapuja 1 paprika 500 g risottoriisiä 2,5 dl kuorittuja tuoreita herneitä 4 dl kuivaa valkoviiniä 1,5 -2 l Mäntymäen luomukanalientä savupaprikaa, sahramia ja cayennea maun mukaan suolaa, mustapippuria Tarjoiluun sitruunanlohkoja hienonnettua lehtipersiljaa Tallenna resepti (PDF) |
Leikkaa kanat reiluiksi lohkoiksi, ripottele suolaa. Kuumenna öljy paellapannulla tai
muurinpohjapannulla ja ruskista hiukan kananpaloja. Puserra myös chorizomakkara osissa pannulle. Siirrä ainekset niiden ruskistuttua pois pannulta sivuun ja lisää miedommalle lämmölle hienonnettu sipuli ja valkosipuli pariksi minuutiksi pehmenemään, sitten paloiteltu paprika. Seuraavaksi lisää mausteet, savupaprika, sahrami ja cayenne, ja riisit. Sekoittele. Riisien muututtua läpikuultaviksi, lisää mukaan valkoviini ja kypsennetyt kanat ja chorizo pannuun. Kaada pannu täyteen kanalientä ja anna muhia sekoittamatta 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa lientä. 20 minuutin päästä sekoita mukaan herneet ja sulatetut katkaravut, anna muhia vielä hetki, jotta riisit ovat sopivan kypsät. Ripottele päälle tuoretta persiljasilppua ja koristele sitruunalohkoilla. Tarjoile hyvän vaalean leivän ja espanjalaisen valkoviinin kanssa. Kuva: Johanna Viherkoski
Mukailtu alkuperäisestä reseptistä (Kaikki äitini reseptit) |